Oorsprong materialen

Oorsprong

Individualisme met oog voor mens, maatschappij en milieu

Endless. Cunera.

Cunera focust zich op duurzaamheid. Op de inzet van grondstoffen die in balans zijn met hun omgeving, ongeacht achtergrond en afkomst. Individualisme met oog voor mens, maatschappij en milieu. Cunera kamerbreed, karpetten, (trap)lopers, tegels en matten: stuk voor stuk duurzame vloerbedekkingen die worden gemaakt uit natuurlijke materialen.

Oorsprong van de materialen

Alle cocos en sisal producten worden zowel op authentieke als op moderne weefgetouwen geweven. Voor een mooi en kwalitatief product zijn ook de grondstoffen belangrijk. Natuurproducten hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Kleurnuances en onregelmatigheden zijn daardoor onvermijdelijk en geven hiermee de natuurlijke charme weer.

Oorsprong Sisal

Sisal wordt gewonnen uit de bladeren van de agave familie. De bladeren van de Agave planten worden eraf gesneden als ze een lengte hebben bereikt van ca. 110-150 cm. De nerf van het blad wordt de latere vezel.

Lees meer over de oorsprong van Sisal

Oorsprong Wol

Wol groeit als een dikke vacht om het schaap. Eens per jaar wordt deze vacht eraf geschoren. Na het scheren volgt een proces van reinigen, spinnen, twisten en twijnen tot garen om het vervolgens te gebruiken voor de productie van tapijt en karpetten.

Lees meer over de oorsprong van Wol

Oorsprong Cocos

Voor de kust van Zuid- Oost India, met name de Malabarkust groeien de cocospalmen waarvan Cunera de vezels gebruikt. Dankzij jarenlange contacten met Indiase leveranciers kan en durft Cunera u de beste kwaliteit cocos tapijt te garanderen.

Lees meer over de oorsprong van Cocos

Oorsprong Bamboe

Bamboe is een snelgroeiende grassoort. Wereldwijd bestaan er meer dan 1.500 soorten. De “reuzenbamboe” groeit in (sub)tropische gebieden en wordt 15 tot 30 meter hoog, met een stamomtrek van 35 cm of meer en kan 30 tot 50 cm per dag groeien!

Lees meer over de oorsprong van Bamboe

Oorsprong Zeegras

Zeegrastapijt ontleent zijn naam ook daadwerkelijk aan zijn grondstof. Zeegras is namelijk een lange grassoort welke groeit op de brakke grond langs de zeekusten in China. Als dit gras zijn juiste lengte heeft bereikt wordt het geoogst.

Lees meer over de oorsprong van Zeegras