Circulair volgens Cunera

Volledig circulair tapijt nu leverbaar als kamerbreed én afgewerkt karpet

We komen wereldwijd meer en meer tot de conclusie dat we de verantwoording moeten nemen voor onze planeet. Verantwoording voor de producten die we op de markt brengen met het oog op het in stand houden van onze aarde voor toekomstige generaties. Het idee voor ons circulair tapijt is al meer dan 10 jaar geleden ontstaan, alleen was de tijd er toen nog niet rijp voor. Inmiddels raken we meer en meer doordrongen van de noodzaak materialen en grond- stoffen te hergebruiken omdat we in de wetenschap leven dat de grond- stoffen op onze aarde eindig zijn.

Circulair volgens Cunera is een ontwikkeling waarmee we met gebruik van bestaande technieken en grondstoffen in staat zijn vloerbedekking te produceren en dit na gebruik -mits het aan de gestelde voorwaarden voldoet- weer terug te nemen uit de markt, om hier vervolgens via een speciaal proces van tapijt naar vezel en van vezel naar garen, weer nieuw tapijt van te kunnen produceren.

Maak kennis met Circulair volgens Cunera!

Terugname en hergebruik

Gemiddeld is de levensduur van een circulaire vloerbedekking of karpet tussen de 7 tot 10 jaar. Langer komt ook zeker regelmatig voor en volledig afhankelijk van de gebruiksintensiteit en het toegepaste onderhoud. Tijdens de ontwikkeling van circulaire vloerbedekking is de keten nog niet ingericht op een retourprogramma voor dergelijke materialen. Ontwikkelingen in die richting zijn er al wel. Als het tapijt na gebruik goed genoeg blijkt te zijn voor recycling ontvangt u van Cunera een tegoedbon voor aanschaf van nieuwe vloerbedekking uit de circulaire collectie van Cunera.

Enkel natuurlijke materialen

Met de ontwikkeling van deze nieuwe vloerbedekking hebben we gebruik gemaakt van bestaande technieken om het te produceren. De samenstelling van onze circulaire vloerbedekking is nagenoeg volledig gebaseerd op bio-based materialen zoals wol, katoen, jute en een klein percentage polyester.

Het gebruikte poolmateriaal is 100% zuiver scheerwol: een wol waarbij extra aandacht is besteed aan het spinproces om een kwalitatief hoogwaardig garen te kunnen produceren. Om het milieu niet onnodig te belasten is de toegepaste wol een ongeverfde kwaliteit.

Meer informatie over Circulair volgens Cunera?

Wilt u onze brochure met meer informatie ontvangen? Of onze sample-koffer met diverse stalen van ons circulaire tapijt? Neem dan contact met ons op en geef ons uw gegevens door via info@cunera.nl of op tel. 0317- 619 001 – we helpen u graag!