Onderhoud sisal & cocos

Onderhoud siscal & cocos

Jarenlang plezier van uw tapijt van sisal, cocos of zeegras met het juiste onderhoud

Genoemde tapijtsoorten vereisen slechts een eenvoudige verzorging. Regelmatig stofzuigen, afgestemd op de gebruiksintensiteit, is de eerste en belangrijkste vereiste. In vertrekken waar een lage relatieve vochtigheidsgraad heerst, verdient het aanbeveling om van tijd tot tijd met een vochtverstuiver het vochtpercentage in de lucht op te voeren tot 60 – 70%. Een hygrometer in de kamer is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Bij een goede luchtvochtigheid verlengt u de levensduur van uw cocos-, sisal- en zeegrastapijt. Tapijten in geverfde of gebleekte uitvoering dient u te beschermen tegen langdurig invallend zonlicht.

LET OP! Sisal nooit drijfnat maken, maar met een vochtige doek of borstel behandelen.

‘Verse’ vlekken

Vlekken direct verwijderen. Verse, nog vochtige vlekken zijn het makkelijkst te verwijderen. Daarom direct met een goed absorberende doek of keukenpapier deppen. Niet wrijven! Dit maakt de vlek alleen maar groter. Veel vlekken zijn met water oplosbaar, vooral direct nadat de vlek is veroorzaakt. Deppen met een in lauw water gedrenkte doek zal in veel gevallen het vlekrestant geheel of bijna geheel doen verdwijnen. Met een droge doek als nabehandeling het achtergebleven gedeelte opnemen.

Is de vlek erg hardnekkig? Voeg dan wat azijn of ammonia toe aan het lauwe water. Herhaal de behandeling indien nodig (nogmaals, niet wrijven) en bespoedig daarna met warme blaaslucht de droging.

Ingedroogde vlekken

Ingedroogde en oude vlekken proberen weg te krabben met een lepel of de achterkant van een mes. Werk altijd naar het hart van de vlek. Daarna zuigen of opvegen en de reeds eerder genoemde behandeling toepassen. Niet met water op te lossen vlekken kunt u behandelen met EnviroDri-poeder. Herhaal desnoods deze behandeling. Uw woninginrichter heeft voor u EnviroDri-poeder of kan het voor u bestellen. Sommige vlekken zijn erg moeilijk te verwijderen, vooral als er niet onmiddelijk is (kan worden) behandeld. Zorg er wel voor dat de vlek zich niet kan uitbreiden. Absorberend keukenpapier biedt u daarbij goede hulp. Kortom: alles wat droog is droog laten, vochtvlekken onmiddelijk deppen en behandelen als eerder omschreven, vetvlekken zijn in vele gevallen te verwijderen met wasbenzine of tri, verkrijgbaar bij de drogist.

preventieve intec- behandeling

Strepen van een balpen of potlood kunt u eenvoudig met een gum verwijderen. Op uw verzoek geven wij de vloerbedekking een preventieve Intec behandeling. Hierdoor krijgt het een nog betere bescherming tegen indringen van vocht en vuil. Heeft u nog vragen? Bel vrijblijvend (0317) 61 90 01 of stuur ons een e-mail